De eerste dag: Rust. Heel veel rust.

Dat het leegmaken van mijn smartphone een goed idee was, blijkt uit de eerste dag die nu voorbij is geraakt. Ik had verwacht dat ik het erg moeilijk zou hebben met het loslaten van al mijn apps, maar wat blijkt: Door niet meer constant meldingen te ontvangen valt het drukke gedeelte weg. En dat doet me beter dan ik had gehoopt.

Ik hoopte op minder zorgen, en die heb ik ook. Ik voel me niet meer aangetrokken tot mijn gsm zolang er geen meldingen zijn, en bekijk Facebook minder dan ik anders deed. Ja, ik bekijk Facebook nog wel eens (via de browser) als ik wat tijd overheb, maar ik zal niet meer direct elke melding bekijken en reageren, waardoor je algemene trafiek op Facebook vermindert. Minder snel antwoorden op zaken = minder notificaties = meer rust. Simpel eigenlijk?

Ik heb me vandaag goed geamuseerd zonder ook maar enige nood te hebben om vaak op mijn gsm te kijken, en dat deed me goed. Ik voel me rustiger en meer in balans met mezelf.

Wat ik wel heb gedaan, is Facebook Messenger op mijn toestel laten staan, om de simpele reden dat dat nu eenmaal voor een groot deel sms begint te vervangen. Maar aangezien vaak mijn internet ook afstond, merkte ik hier vrij weinig van. En zoveel berichten krijg ik daar nu ook weer niet.

De eerste dag is enorm positief uitgedraaid en ik hoop dit project op een dergelijke manier op een goede manier verder uit te bouwen. Ik ben minder direct en merk echt nu al dat ik van mijn gsm afstand neem. Laten we hopen dat dit zo blijft zeker?!

Leave a Comment